Monday, August 30, 2010

Kerang Hijau Panggang


Bahan:
20 buah kerang hijau segar yang besar
1/2 sdt garam
1/2 sdt merica bubuk
Aduk jadi satu:
2 buah tomat merah, cincang kasar
2 butir bawang Prancis/75 g bawang Bombay, iris tipis
3 sdm air jeruk lemon
3 sdm minyak olive

Cara membuat:


kerang hijau panggang tomat besar
  • Sikat dan cuci bersih kerang hijau. Buka cangkangnya dan sisihkan salah satu cangkang dengan daging kerangnya.
  • Taburi kerang dengan garam dan merica hingga rata.
  • Tarughcampuran tomat di atas masing-masing kerang.
  • Panggang dalam oven panas selama 30 menit.
  • Angkat dan sajikan panas.
Unutk 20 buah/5 orang

0 komentar:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | coupon codes